Tilberedning
Løvstikke er allerbedst i sin friske form, men du kan godt gøre lidt mere ved den smagfulde plante, hvis du lyster.
Hjemmelavet løvstikkesalt
Løvstikke er en god smagsgiver til fx en kryddersalt. Tag et stort bundt løvstikke, groft havsalt og kom det hele i en foodprocessor. Rør massen, indtil løvstikke og salt er én homogen masse. Drys løvstikkesaltet over nye, kogte kartofler.
Cremet løvstikkepesto
Du kan også lave en lækker og cremet pesto af løvstikke. Pluk bladene, og skyl dem grundigt. Blend løvstikkebladene sammen med ristede solsikkekerner, revet havgus, hvidløg, citronsaft, salt og olivenolie, indtil alle ingredienser har samlet sig. Servér løvstikkepestoen til pesto eller et stykke grillet kylling.
Lækker løvstikkemayo
Skyl og hak løvstikkebladene fint. Rør æggeblommer seje med lidt salt, og tilsæt sennep, eddike og løvstikke. Tilsæt vindruekerneolie i en tynd stråle, mens du pisker. Fortsæt indtil mayoen er tyk. Servér løvstikkemayoen til snackgrønt eller pomfritter.